28 серпня 2017, 17:00, Урожай

Затяжна спека на Дніпропетровщині загрожує урожаю соняшнику та кукурудзи

За повідомленням Любові Трофімової, начальника відділу агрометеорології Дніпропетровського РЦГМ, середні показники температури повітря за період з 30 липня по 21 серпня були перевищені в середньому на 3-8°С, повідомляє dnepr24.com.ua.

За словами метеоролога, в зв'язку з нехарактерними для області погодними умовами найбільше посуха вплинула на урожай соняшника та кукурудзи. 

SuperAgronom.com дізнавався у головного агронома СФГ «Колос» Миколи Васильєва в якому стані наразі знаходяться посіви пізніх культур.

«Цього року посуха не дасть зібрати високий урожай. Крім того, декілька тижнів тому на території господарства вирувала негода, попри нестачу вологи та аномальну спеку культури ще й від граду постраждали. Якщо така спека стоятиме надалі, більше 5 т/га кукурудзи не отримаємо, по соняшнику може і 3 т/га не візьмемо. Через такі посухи ми навіть ріпак перестали сіяти, в такому сухому ґрунті шансів на високий та якісний урожай мало», — розповідає агроном.

Посуха на Дніпропетровщині перешкоджає розвитку сходів озимого ріпаку
Читати по темі

Нагадаємо, цьогоріч під посівами соняшнику у області знаходиться 533,1 тис. га, кукурудзою засіяно 322,5 тис. га площ.

У свою чергу через брак вологи у ґрунті агрономи області повідомляють про затримку розвитку сходів нещодавно посіяного озимого ріпаку.