22 серпня 2024, 13:40, Насіння

Напрям насінництва будуть роширювати у HarvEast, вирощуючи насіння на зрошенні

Про це розповів генеральний директор HarvEast Дмитро Скорняков, пише журнал The Ukrainian Farmer.

«За теперішніх погодних умов, особливо враховуючи безпрецедентну спеку, від якої потерпають українські аграрії цього літа, в нашій країні важко вирощувати якісне насіння без зрошення. Саме тому наша команда кожного року розширює ділянки під поливом і планує найближчими роками розвивати цей проєкт», — зазначає генеральний директор HarvEast.

Насіннєвий напрям компанія вже не перший рік системно розвиває як один зі стратегічних.

«На основі укладених угод ми надаємо послуги з виробництва насіння великим міжнародним селекційним компаніям, працюємо чітко за їхніми регламентами та під контролем представників наших партнерів», — розповів Дмитро Скорняков.

Це, за його словами, одна з найвигідніших форм співпраці в насінницькому бізнесі. Додатковим поштовхом для розвитку насінництва для HarvEast стало рішення Європейського Парламенту про визнання системи сертифікації насіння, яка діє в Україні, що відкрило європейський ринок для українського насіння.

«Я вважаю, що поступово значна частина європейського насінництва переходитиме в Україну. Оскільки українські аграрії серед найкращих, а виробництво в нас дешевше, як порівнювати з іншими європейськими країнами. По суті, ми вже стали одним із найбільших насіннєвих хабів Європи. Як сказав директор Remington Seeds, «хто не вирощує насіння в Україні, Аргентині, Румунії та Чилі, того немає в насінницькому бізнесі». Експортний ринок дуже великий і має для вітчизняних сільгоспвиробників великий потенціал для зростання», — розмірковує Дмитро Скорняков.

Олена Басанець, SuperAgronom.com