28 серпня 2017, 13:00, Урожай

На Херсонщині стартував сезон збору урожаю винограду

У ПАТ «ДМК «Таврія» на площі 1,4 тис. га вирощують близько 20 сортів винограду. На території господарства діє власний розплідник, системи крапельного зрошення та фітомоніторингу, які дозволяють збільшувати врожайність в рази. Першими таврійські аграрії почали прибирати ранні сорти винограду: Біанка та Магарача. Компанію зі збору ягід планують завершити до листопада, повідомляє khersonline.net.

«У цьому році високу врожайність підприємству забезпечили відносно м'яка зима, сприятливий сезон вегетації, своєчасний належний догляд за насадженнями і ефективна модернізація. Тому ми розраховуємо отримати якісний урожай», — повідомляє Олег Єременко, генеральний директор ПАТ «ДМК «Таврія».

Для забезпечення високих врожаїв догляд за виноградниками ведуть цілий рік. Взимку здійснюється обрізка, завдяки чому забезпечується якісна перезимовка, навесні проводяться операції з зеленим кущем: суха підв'язка, уламка, зелена підв'язка, карбування та прищіпка.

В цьому році в ДМК «Таврія» сподіваються на відсутність дощів під час збору врожаю і розраховують отримати від виноградників максимально якісну ягоду. 

Цьогорічний сезон ознаменувався ще й тим, що вперше господарство застосувало механізований спосіб збирання винограду. Крім того, в поточному році підприємством були придбані машина для попереднього обрізання кущів та вентиляторні обприскувачі для більш ефективного підтримування фітосанітарного стану виноградників.