Зазначається, що прибуток John Deere за півріччя (з жовтня до квітня) на 9% відстає від аналогічного періоду 2023 р. За цей період американська компанія продала обладнання та послуг на суму $27,4 млрд. На сільськогосподарську техніку та пов'язану з нею галузь точного землеробства припадає $11,4 млрд, що на 12% менше, ніж у той самий період 2023 р.

John Deere прогнозує зниження продажів машин у майбутньому. Компанія планує завершити фінансовий рік зі зниженням річного продажу. Підрозділ будівельної та лісозаготівельної техніки скоротить продаж на 5-10%. Річні продажі підрозділу сільськогосподарської техніки та точного землеробства знизяться на 20-25%, як і відділу садово-паркової техніки.

Раніше повідомлялось, що у John Deere планують нові звільнення співробітників по всьому світу.

Про чергове звільнення співробітників 24 липня 2024 р., згідно з електронним листом, надісланим співробітникам 15 липня. Це оголошення є частиною серії скорочень робочої сили, які виробник запроваджує в останні місяці.
Про це повідомляє видання thedailyscoop.com.

Основні моменти звільнень:

  • Звільнення торкнуться невизначеної кількості найманих працівників у всьому світі.
  • Співробітникам буде повідомлено про початок звільнень у середу, 24 липня.
  • Найманим працівникам, робота яких не потребує присутності на робочому місці, пропонується працювати з дому з 24 по 26 липня та відкласти відрядження.
  • Буде проведено глобальні збори всіх співробітників для надання більш детальної інформації щодо оновлення робочої сили.
  • Співробітники, що звільняються, отримають інформацію про вихідну допомогу та подробиці звільнення.
  • Компанія називає кілька причин цих звільнень, зокрема, зниження попиту з боку клієнтів, зростання витрат, переважна економічна невизначеність, недостатні результати попередніх стратегій стримування витрат, включаючи глобальне заморожування найму.

Зазначається, що це оголошення про звільнення надійшло за серією недавніх звільнень Deere & Co. Загалом компанія Deere & Co. звільнила близько 2000 працівників у період з вересня 2023 р. по липень 2024 р.

Олена Басанець, SuperAgronom.com