22 липня 2024, 09:01, Добрива

Рівнеазот збільшив виробництво міндобрив — виготовлятиме понад 50 тис. тонн аміачної селітри на місяць

Про це SuperAgrononom.com повідомила пресслужба компанії Group DF.

Відповідно до виробничого плану, «Рівнеазот» виготовлятиме 1260 тонн аміаку/добу. Цех неконцентрованої азотної кислоти — 1300 тонн кислоти/добу. Цех з виробництва аміачної селітри — більше як 1630 тонн/добу (понад 50 тис тонн на місяць).

«Планові  ремонтні роботи на «Рівнеазот» завершено, виробництво базових мінеральних добрив — збільшено. Базові цехи — аміаку та селітри — завантажено на 100%. До осіннього зростання попиту на мінеральні добрива — повністю готові. Підприємство планує забезпечити виробництво понад 50 тис. тонн аміачної селітри на місяць, відвантаження мінеральних добрив нашим покупцям відбувається чітко у відповідності до укладених контрактів. Завдяки системній модернізації, на заводі працює так звана розподільна система управління, що знижує виробничі ризики та забезпечує стабільність роботи підприємства в умовах перепадів та дефіциту електроенергії. Крім того, на підприємстві вже запроваджено низку енергоефективних рішень, спрямованих на оптимізацію витратних коефіцієнтів, скорочення втрат різних видів енергії та, відповідно, покращення показників собівартості добрив», — зазначив Михайло Заблуда, голова правління ПрАТ «Рівнеазот». 

У пресслужбі зазначили, що завантажити підприємство на 100% вдалось завдяки налагодженому імпорту електроенергії з-за кордону та реалізації на заводі проєктів з запуску генераційних установок, які на 40% покривають витрати електроенергії за рахунок виробітку власної (турбогенератори). Проєктна потужність генераційного обладнання складає близько 30 МВт/год. 

Так, до 1 вересня 2024 року Черкаський «Азот» та «Рівнеазот» здатні виготовити 260 тис. тонн азотних добрив, а до завершення осіннього сезону — 1 млн тонн для потреб українського ринку. 

Як повідомлялося, 12 квітня Group DF спільно з Hyundai ENGINEERING CO підписали угоду про будівництво хімічного хабу у м. Рівне. Проект передбачає будівництво заводів з виробництва «зеленого» аміаку та водню на основі відновлюваних джерел електроенергії; нові підприємства та виробничі майданчики з виробництва азотних добрив та похідних хімічних продуктів.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com