28 червня 2024, 15:00, Техніка

Фахівець розповів про переваги сівалки для всіх видів технічних культур з можливістю адаптації до умов сівби

Про це йдеться в матеріалі «Точно в ціль: переваги, особливості та економічна вигода з сівалкою наступного покоління Väderstad Tempo».

Наразі українським аграріям доступні сівалки від 4 до 32 рядів, та найпопулярнішою є 8-рядна Tempo F8.

Завдяки зміні ширини міжряддя і певних налаштувань сівалка Väderstad Tempo дозволяє висівати повний спектр технічних культур — від дрібнонасіннєвих, наприклад ріпаку, до великонасінних, навіть гарбузів.

«Сівалка без проблем сіє всі технічні культури. Є великий вибір висівних дисків, які підбираються під будь-який вид насіння. Заміна дисків відбувається за секунди та без використання інструментів», — розповів Богдан Слободянюк, бренд-менеджер компанії «Ведерстад Україна».

Фахівець додав, що крім заміни висівних дисків також потрібно провести основні налаштування машини, а саме: глибину висіву, притискне зусилля, ширину міжряддя та розподіл насіння, тому що кожна культура індивідуальна і потребує своєї технології посіву.

Також, за словами Богдана Слободянюка, сівалки Tempo адаптовані до різних умов висіву. Наприклад, конструкція сівалки оснащена регульованими очисниками рядка (можна виставити притискне зусилля чи глибину та ін.), які призначені для очищення посівного ложа від пожнивних решток. Це робить її придатною для сівби за системами мінімальних обробітків ґрунту. 

 

Олена Басанець, SuperAgronom.com