25 червня 2024, 15:23, Техніка

Нову причіпну посівну комбінацію Cirrus 9004-2C Grand презентує українським аграріям компанія AMAZONE

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що ця модель розширює лінійку високопродуктивних сівалок AMAZONE. Машина пропонується з робочою шириною 9 м та міжряддям 16,6 см.

«Розроблена для вирішення актуальних та майбутніх викликів у сільському господарстві, машина призначена для точної, гнучкої та ефективної роботи. Завдяки своїй простій здатності адаптуватися до різних концепцій обробітку полів Cirrus 9004-2C Grand відчиняє двері у розвиток землеробства майбутнього», — йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що стандартно Cirrus 9004-2C Grand оснащується двосекційним бункером, розділеним у співвідношенні 60:40. Оптимізований для використання бігбегів та розрахований для достатньо надмірних навантажень, загальний обсяг бункера становить 5750 л.

Двосекційний бункер дозволяє проводити роздільне дозування різних видів посівного матеріалу та добрив. При робочій швидкості 15 км/год. можна вносити до 400 кг/га.

Матеріали з двох секцій бункерів проходять по одній магістралі подачі і за технологією Single-Shoot розміщуються в посівній борозні на одному рівні.

«Оптимальний поперечний розподіл забезпечує нова розподільча головка. Оснащена системою відключення окремих рядів, вона сприяє високій стійкості за рахунок економії посівного матеріалу та добрив. У зонах перекриттів завдяки локальному відключенню уникається подвійний висів. З цією системою перекриття зводяться до менше ніж на 1% площі, кажуть в AMAZONE.

І наголошується, що для закладки технологічної колії розподільну головку можна адаптувати за допомогою ISOBUS-терміналу до всіх симетричних та асиметричних систем технологічної колії, а також ширини колії та відстані між коліями. Механічного впливу тут не потрібно.

Зазначається також, що при закритті окремих рядів зменшується швидкість обертання пристроїв, що дозують. Зайве насіння циркулює у зворотному потоці посівного матеріалу, при цьому повітря, як і раніше, проходить у напрямку висівного сошника. За рахунок цього тиск повітря в трубках, якими подається посівний матеріал, залишається постійним.

«Видування посівного матеріалу із посівної борозни не допускається. Одночасно у розподільчій головці завжди залишається достатня кількість посівного матеріалу, що вноситься безпосередньо після опускання машини», — наголошується у повідомленні.

Крім того, дводисковий сошник TwinTeC plus, завдяки великому діаметру та тиску на сошник до 100 кг, навіть за високої швидкості руху гарантує плавність ходу.

За рахунок удосконаленого налаштування можна швидко відреагувати на зміну ґрунтових умов з позитивним результатом, однорідними посівами по всій поверхні.

Читати також: На Amatechnica 2024 в Німеччині AMAZONE представила інноваційні ґрунтообробні й висівні комплекси — на майданчику та в полі