25 червня 2024, 09:03, Техніка

Обладнання для точного землеробства з відстрочкою платежу — пропонує FRENDT у партнерстві з WEAGRO

Про це йдеться у матеріалі «Завдяки WEAGRO, фермер отримує обладнання, економить гроші за рахунок його використання і лише потім платить. По суті, він нічим не ризикує, — Віталій Шуберанський» на Latifundist.com.

Зазначається, що тепер фермер навіть із невеликим зембанком може дозволити собі автопілот на трактор, систему контролю на обприскувачі і багато іншого обладнання, що дозволить економити матеріально-технічні цінності та збільшувати врожаї.

«Наша компанія займається впровадженням інновацій в сільському господарстві, зокрема, технологій точного землеробства, вже понад 11 років. Ми не торгуємо сільськогосподарською технікою, натомість пропонуємо спеціальне обладнання з консалтингом, навчанням, загалом, впровадження інновацій та створення сучасного агробізнесу. Тобто запроваджуємо інтелектуальні рішення, які допомагають фермеру заощаджувати кошти та виконувати роботи швидше і ефективніше. Але продавати їх через класичні схеми дуже важко. Тому WEAGRO дуже своєчасно запропонувала ринку своє рішення», — наголосив Віталій Шуберанський, засновник компанії FRENDT. 

В Україні запущено новий онлайн-сервіс, який дає змогу малим фермерам здійснювати термінові закупівлі з відстрочкою платежу

Читати

Він зазначив, що зазвичай момент купівлі обладнання — це початок посівної кампанії, коли затратна частина у фермерів і так велика. Гроші потрібні передусім на дизельне пальне, насіння, добрива… І якщо для великих холдингів це не проблема, то більшість менших агропідприємств в посівну не мають вільних коштів.

Тому, за словами Віталія Шуберанського, компанія Activitis дуже своєчасно запропонувала ринку своє рішення — платформу WEAGRO.

Він додав, що найпопулярнішою серед фермерів є система автоматичного керування трактором — автопілот. Яка, зокрема, за рахунок точності проходів дає змогу скорочувати їх кількість приблизно на 5%, при цьому одночасно економиться час, зберігається волога і зменшується амортизація техніки. Також аграрії цікавляться системами автоматичного відключення секцій на обприскувачі та системами картографування врожайності.

«Для продажу у розстрочку ми старалися підбирати таке обладнання, яке має швидку окупність для клієнта і приносить відчутну користь. Наприклад, система відключення секцій на обприскувачі допомагає заощаджувати засоби захисту рослин в середньому на 15%. Тобто якщо витратна частина на 1 га становить $100,  система допомагає заощаджувати $15 доларів на одному га, не втрачаючи при цьому якості. Якщо у фермера є 500 га землі, дана технологія окупиться за один сезон — шість місяців. За допомогою WEAGRO фермер, по суті, не платить кошти, отримує обладнання, економить гроші за рахунок використання нашого обладнання і лише потім за нього платить. Тобто він, по суті, нічим не ризикує», — наголосив засновник компанії FRENDT.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com