22 серпня 2017, 16:00, Урожай

Дніпропетровщина увійшла до трійки лідерів за кількістю врожаю ранніх зернових, на черзі жнива пізніх культур

​Цього року аграрії Дніпропетровщини зібрали понад 2,6 млн тонн зерна, що є третім показником по Україні, повідомляє, Дніпропетровська ОДА.

За словами Вадима Удовицького, начальника управління АПР області, вчасні строки посівної та чітка організація проведення жнив посприяли отриманню високих врожаїв.

«Цього року погода нас випробовувала. У квітні випав сніг, що сприяло поповненню запасів вологи для озимих. Натомість у травні та червні сталася сильна засуха. Не дивлячись на це, чітка організація посівної та жнив сприяли якісному результату — Дніпропетровщина отримала великий врожай», — повідомляє Вадим Удовицький.

Найкращий врожай отримали у Новомосковському районі — 207 тис. тонн зерна. Також високі показники спостерігаються у Нікопольському та Синельниківському районах. 

Наразі у області розпочато посівну озимого ріпаку. Станом на 18 серпня, культурою засіяно 3,9 тис. га, що становить 5,7% цьогорічного прогнозу.

Разом з тим, господарства Дніпропетровщини готуються до жнив кукурудзи та соняшнику. Нагадаємо, цьогоріч соняшником засіяно 155,2 тис. га, у свою чергу під посівом кукурудзи знаходиться 257,1 тис. га площ.

Про щоденні зміни у ході жнив пізніх культур дізнавайтеся з онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».