2 червня 2024, 12:00, Насіння

Проєкт FARMERHOOD допоміг 185 малим господарствам у 2023 році

Про це йдеться у матеріалі Latifundist.com: «FARMERHOOD: Як український і американський бізнеси об’єдналися, щоб допомагати фермерам з деокупованих територій».

За 2023 рік вдалося зібрати більше $330 тис., або 19% від отриманих запитів фермерів. Найбільшими корпоративними донорами FARMERHOOD за підсумками 2023 року стали міжнародні компанії Cargill, Land O’Lakes, Ameropa AG та SunStone Brokers.

На допомогу можуть претендувати аграрії, які вирощують польові культури і мають земельний банк від 20 до 500 га, або займаються овочівництвом на площі від 10 до 200 га. Вони повинні працювати у 50-кілометровій зоні, прилеглій до зони бойових дій або деокупованої території.

У 2023 році було підтверджено 487 заявок від 185 фермерів на загальну потребу понад $1,6 млн, а відхилені приблизно третина всіх заявок.

FARMERHOOD надає допомогу за п’ятьма напрямками:

  1. Насіння, добрива та засоби захисту рослин.
  2. Агрономічні консультації: як в умовах обмежених ресурсів найефективніше використати кошти (наприклад, деякі фермери мають запити на відбір аналізів ґрунтів).
  3. Паливні талони для проведення польових робіт.
  4. Ваучери на будівельні матеріали для ремонту сільськогосподарських об'єктів.
  5. Кошти на розрахунковий рахунок для часткового покриття зарплат сільськогосподарських працівників, сплати паїв та інших сільськогосподарських потреб (не більше 30% загальної суми).

Щоб взяти участь в проєкті, аграрії потрібно заповнити на платформі анкету, розповісти свою історію, доєднати фото і чекати підтвердження. Як тільки надана інформація буде перевірена, статус анкети буде змінений на «активна». Після цього вона стане доступною для перегляду донорами.

При подачі заявки аграрії можуть обрати максимум три категорії. Щодо загальної суми допомоги, то вона пропорційна площі офіційно зареєстрованих земельних ділянок і вираховується як: 50$/га для рослинництва і 150$/га для овочівництва.

Меланія Несмачна, SuperAgronom.com