22 серпня 2017, 13:30, Урожай

Попри складні погодні умови стан посівів кукурудзи в Україні загалом задовільний

Протягом другої декади серпня на території країни переважала суха спекотна погода. У західних та північних областях, незважаючи на нехарактерні для цього регіону високі температури повітря і ґрунту, умови для завершення вегетації пізніх культур залишалися цілком задовільними, що було забезпечено достатньою кількістю вологи в глибоких шарах ґрунту, повідомляє ukragroconsult.com.

Недолік вологи у верхніх шарах ґрунту в поєднанні з високими температурами повітря приводили до в'янення пізніх культур. На решті території внаслідок спекотної сухої погоди поширювалася і поглиблювалася повітряно-ґрунтова посуха, відбувалося подальше зменшення ґрунтової вологи. Особливо жорсткі умови для завершення вегетації пізніх культур складалися у південних і східних областях, де в результаті абсолютної відсутності опадів і майже щоденної температури повітря вище 35°С відбулося повне висихання метрового шару ґрунту, одночасно на багатьох площах спостерігалося передчасне завершення вегетації пізніх культур. Через погіршення загального стану деяка частина площ зернової кукурудзи була прибрана на силос.

Посіви кукурудзи знаходяться в основному в хорошому стані. Рослини гібридів проходять фазу ранньої воскової стиглості зерна. Середньоранні гібриди знаходяться в фазі молочної стиглості зерна.