26 квітня 2024, 16:29, Посівна

Озимий ячмінь на Миколаївщині у дуже доброму стані завдяки опадам: сформований прапорцевий листок

До кінця квітня очікується вихід колосу, а через 35-40 днів треба бути готовими до жнив. 

«Незважаючи на посушливу осінь, відносно теплу зиму без значних опадів та дуже ранню весну з аномально високими температурними показниками, стан озимих в нашому агрохолдингу дуже добрий, рослини хоч і стрімко, але повноцінно розвиваються і показують гарний потенціал. Загалом по господарствах ми маємо сходи озимих культур на рівні 99%. Наразі їх подальший розвиток та віддача залежать від планових обробітків та погодних умов», — розповідає Юрій Кормишкін, власник компанії. 

За його словами, для озимих культур опади, які випали останніми тижнями на Миколаївщині, були вкрай необхідні саме на цій стадії росту.

«На півдні уже була критична ситуація з вологою. Рослини використали практично увесь запас вологи в ґрунті для свого росту. Випали опади: подекуди 30-40 мм, а в інших районах - всього 8 мм, що вкрай мало. Тож уважно слідкуємо за станом ячменю та інших озимих, проводимо підживлення спеціальними наборами мікроелементів для розвитку. Наразі також відпрацьовуємо фунгіцидний обробіток, бо там де волога, можливий і розвиток хвороб», — каже він.

Олена Басанець, SuperAgronom.com