22 квітня 2024, 09:02, ЗЗР

Контроль хвощу польового в посіві кукурудзи має бути комплексним — фахівці

Про це SuperAgronom.com розповіли менеджер технічної підтримки BASF Agricultural Solutions Павло Материнський та менеджер з розвитку продуктів компанії Сергій Братущак, у матеріалі: «Тимчасово не цариця полів, але систему захисту кукурудзи ніхто не відміняв».

«Потужніше себе показує група МЦПА, але треба враховувати, що це короткочасний ефект. Як показує практика, протягом місяця відбувається повторне відростання хвоща, тобто ми забезпечуємо кукурудзі хороший старт, але в подальшому хвощ повертається. Одними засобами хімічного захисту проблему не зняти», — кажуть фахівці.

Читайте також: Фахівець порадив оптимальні строки сівби кукурудзи

Боротися із хвощем вони рекомендують комплексно. Певною мірою допоможе хімічна меліорація ґрунту, бо хвощ любить кислі ґрунти. При цьому вапнування не вирішить питання повністю, але зробить умови розвитку для хвоща несприятливими, а для культури більш сприятливими.

«Таким чином культура стане більш конкурентоспроможною і буде краще витісняти хвощ з посіву. Плюс обробіток ґрунту — вичісування, знищення кореневої системи, її підрізання. Допоможе і насичення сівозміни конкурентними культурами суцільного способу сівби. У комплексі це допоможе позбавитися від хвоща», — додали експерти.

Меланія Несмачна, SuperAgronom.com