17 серпня 2017, 18:00, Україна

Урожай ягід в наступному сезоні залежить від літнього підживлення — агроном

За словами агронома Дмитра Греся, саме наприкінці місяця рослини починають активно нарощувати кореневу систему і формувати врожай на наступний сезон, тому важливо не упустити цей час. Адже урожай наступного року залежить від того наскільки добре ви подбаєте про ягідник, повідомляє golos.ua.

«Ще на етапі збору ягід, наприклад, смородини або аґрусу, варто паралельно оглядати гілки кущів і тут же видаляти всі помічені павутинні гнізда, підсушені ягоди, закручені листя (це ознака ураження хворобою). Всі знайдені уражені гілки та листя рослин після видалення слід спалити, щоб хвороба або дрібні шкідники не перекинулися на здорові кущі. Культури в цей період потрібують внесення суперфосфату та калію. Для більшості рослин вистачить однієї столової ложки подвійного суперфосфату і дві столові ложки калію на кущ», — радить фахівець.

Традиційно добрива рекомендується вносити у полив при сухій погоді. Дмитро Гресь наголошує, що під час дощу використовувати хлористий калій небажано, особливо для аґрусу. 

У серпні також варто зупинити ріст нових гілок рослин, оскільки вони просто не встигнуть дозріти до холодів і до зими засохнуть. Для цього необхідно провести обрізування кущів. На думку агронома, підготовка ягідних культур вкінці літа допоможе забезпечити високий урожай наступного сезону та вберегти культури у період зимівлі.