8 грудня 2016, 09:24, Посівна

Майбутньому врожаю загрожують миші

Повідомлення про це надходять з різних куточків України, але особливо багато шкідників на полях південного регіону. Зокрема такі дані розміщені на сайті Головного управління Держпродспоживслужби Голопристанського району Херсонської області.

Як розповідають фахівці служби, на окремих полях озимої пшениці і озимого ріпаку вже налічується до 5- 6 жилих колоній на гектар, а в посівах багаторічних трав від 3 до 8 жилих колоній на гектар. За видовим складом переважають полівки звичайна та гуртова, курганчикова миша,польова миша. Популяція гризунів восени поточного року відзначалася досить високими показниками життєздатності.

Про необхідність боротьби з гризунами на полях повідомляє і ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області. За їх інформацією, погодні та харчові умови літньо-осіннього періоду сприяли збільшенню чисельності гризунів на полях. Тому, щоб не допустити завдання шкоди посівам та насадженням, управління рекомендує систематично проводити їх обстеження. При чисельності шкідників у 3-5 жилих колоній на 1 га — провести захист посівів шляхом розкладання отруєних принад у жилі нори, відповідно до “Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні”.