17 серпня 2017, 13:30, Урожай

Україну очікує найменший за останні 6 сезонів урожай яблук

Про це в заявив Олександр Хорев, керівник «АПК-Інформ: овочі та фрукти», під час виступу на міжнародній конференції «Яблучний бізнес України - 2017», повідомляє info.shuvar.com.

Таким чином, в цьому році країна отримає однин з найнижчих врожаїв яблук за останні 6 сезонів, втім, зниження виробництва буде досить незначним, в порівнянні з Росією та країнами ЄС.

Садівники ЄС отримають найнижчий за останні 10 років урожай яблук
Читати по темі

За попередніми оцінками WAPA, в 2017 році, країни ЄС зберуть 9,3 млн тонн яблук, що є найнижчим показником за останні 10 років. Польща, яка є головним постачальником яблука в Україну, збере всього 2,8 млн тонн яблук, тобто на 35% менше ніж попереднього сезону. В Росії, яка попри ембарго, лишається де-факто головним зовнішнім споживачем українського та європейського яблука, валовий збір в 2017 році становитиме 1,1 млн тонн, проти 1,7 млн у попередньому сезоні.

«Загалом, ми очікуємо, що конкуренція з польським яблуком в Україні в цьому році суттєво послабшає,  а станом на квітень 2018 року, українське яблуко буде коштувати мінімум на 18% дорожче, ніж в попередньому сезоні. Попри це, обсяг експорту залишиться на тому ж рівні, або навіть трохи зросте», — наголосив Олександр Хорев.