19 березня 2024, 10:34, Посівна

З сівби ярого ячменю стартувала посівна-2024 на Полтавщині, посіяно 16 тис. га

Агропідприємства та фермерські господарства області сіють ярі зернові.

«Вже засіяли перші 18 тис. га площ. Найбільше наразі посіяно ячменю — майже 16 тис. га. Також посіяно 900 га пшениці, решта — овес та горох», — зазначив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Якою буде весна в Україні — розповіла агрометеорологиня

Читати

До весняної сівби полтавські аграрії запланували близько 1,4 млн га. Це 606 тис. га ярих зернових і зернобобових та ще 633 тис. га технічних культур.

Окрім польових культур, в Полтавській області також розвивають тепличні господарства.

Так, в теплиці, яку почали облаштовувати 24 лютого 2022 року в Опішнянській громаді, садять овочі, повідомляє Суспільне.

«Ми створили перше в Україні аграрне комунальне підприємство, яке обробляє землі громади, що не були у використанні або незаконно використовувалися. У кожній громаді є розвалені ферми, тому була думка, як їх корисно використовувати, таким чином облаштували першу теплицю», — повідомив голова Опішнянської громади Микола Різник.

У теплиці працює дві людини. На самому комунальному підприємстві близько 10 людей. У період збирання врожаю залучають до 20 робітників.

«Восени садимо цибулю на перо. Потім робимо паузу, і зараз у нас посаджені огірки. Ще тиждень-півтора будуть свіжі огірочки», — розповідає голова.

Урожай продають людям, у магазини та безоплатно роздають у місцеві школи та дитсадки. За перший рік існування на теплиці громада заробила 700 тис. грн.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com

Читати також: Застосування інгібіторів азоту — одна з основних технологій вуглецевого землеробства