14 березня 2024, 16:38, Україна

На Полтавщині розширять площу зрошуваних земель

Про це повідомляє пресслужба Полтавської ОВА, пише Traktorist.ua.

«В області наявні 88 тис. га меліорованих земель, з яких 50 тис. га — зрошувані, решта — осушувані. Площа сільськогосподарських угідь, які зрошувалися торік, становить 6 813 га. Працюємо, аби розширити площу зрошувальних земель на Полтавщині. Маємо для цього необхідний потенціал», — повідомив Володимир Когут, заступник начальника Полтавської облвійськадміністрації.

Когут зауважив, що державою передбачена підтримка меліорації на 2024 р. Закладено понад 200 млн грн на проведення робіт із реконструкції існуючих та/або будівництва нових зрошувальних систем. Держава компенсує до 50% вартості проєкту. Заявки для участі подають через Державний аграрний реєстр.

Також цього року USAID АГРО відкриває програму фінансування саме організацій водокористувачів. На Полтавщині «Квітучі Лани» вже отримала право на грант на модернізацію системи.

«Грантова підтримка від USAID складає понад 18 мільйонів гривень. Після підписання угоди кошти спрямуємо на придбання нового та сучасного обладнання», — каже Олег Ворона, керівник «Квітучі Лани».

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що українським аграріям компенсуватимуть придбання вітчизняної зрошувальної техніки.

 

Олена Басанець, SuperAgronom.com