5 березня 2024, 09:00, Техніка

John Deere представив нову серію зернозбиральних комбайнів

Про це повідомляє пресслужба компанії, пише Traktorist.ua.

Нові комбайни S7 оснащено двигунами JDX найновішого покоління. На модель S7 700 установлюється 9-літровий двигун JD9X, а на S7 800, S7 850 і S7 900 — JD14X з об’ємом 13,6 л.

«Двигун JD14X із технологією HarvestMotion досягає максимальної потужності за меншої кількості обертів — усього 2000 об/хв. Крім того, у новій моделі S7 використовується та сама система управління пожнивними залишками, що й в X9, а це ще більше підвищує загальну ефективність. Вивантажувальний шнек комбайна S7 також оснащено силосопроводом із можливістю регулювання, яким можна керувати з кабіни. Таким чином, наповнення причепа стає простішим і точнішим», — йдеться в повідомленні.

Серія має оновлену кабіну — таку саму, як і у флагманської моделі X9, — оснащено новим дисплеєм G5Plus CommandCenter, який дає змогу використовувати такі розумні функції, як AutoTrac, система автоматизації розворотів AutoTrac, документування та DataSync.

«Новий дисплей кутової стійки з високою роздільною здатністю, зручним інтерфейсом і цифровими показниками продуктивності комбайна підвищує загальну ефективність роботи оператора. Вбудований приймач StarFire забезпечує високу стабільність сигналу й точність від проходу до проходу на рівні 2,5 см. Вбудовані функції для точного землеробства доповнюються системою JDLink, яка забезпечує двосторонній зв’язок для автоматичного завантаження даних про культуру й машину в John Deere Operations Center та віддаленого моніторингу в режимі реального часу. Такий зв’язок дає змогу збільшити час безвідмовної роботи машини під час збирання врожаю», — зауважили в John Deere.

Щодо нового дизайну комбайнів S7 — він підкреслює родинні зв’язки з флагманською моделлю John Deere X9, наприклад, динамічний дизайн бокових панелей, знайомий із моделі X9. За нового підходу назва вказує на технологію сепаратора, сімейство моделей, загальну потужність, а в майбутньому — і на основні оновлення серії в назві кожної моделі.

Олена Басанець, SuperAgronom.com