13 лютого 2024, 15:21, Посівна

В ПАЕК розпочали посівну-2024, продовжують підживлення озимих і виривають на пробу тепличну редиску

Про це повідомляється на сторінці компанії в мережі Facebook.

За словами власника компанії «ПАЕК» Юрія Кормишкіна, аграрії півдня продовжують свою справу попри війну і за жодних обставин не збираються опускати руки.

«9 лютого погода дозволила розпочати нам роботу в полі. Наразі господарствами ТОВ «СП «ПАЕК» повним ходом іде посівна льону, коріандру та ярого ячменю. Миколаївщина продовжує аграрну справу в умовах війни. Нас не зламати», — прокоментував старт посівної Юрій Кормишкін.

Також у компанії наразі продовжують підживлення озимих культур. Підвищення температури повітря дало старт відновленню вегетації озимих та пришвидшеному розвитку кореневої системи.

«Своєчасне внесення мінеральних добрив дозволить зберегти та поліпшити якість ґрунтів, отримати високі та стабільні врожаї. Перше внесення аміачної селітри здійснюємо з розрахунку 200 кг на 1 гектар», — зазначено в повідомленні.

Водночас 13 лютого розпочали виривати на пробу редиску — перший тепличний урожай. Після збирання редиски, планують готувати теплиці під розсаду. Як зазначається, незабаром у компанії розпочнуть садити насіння на розсаду ранньої капусти.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com

Читати також: Посівний календар-2024: планування строків сівби