29 січня 2024, 10:38, Добрива

Британських фермерів зобов’язали застосовувати інгібітори уреази у разі використання карбаміду

Як повідомляє FarmingUK, аби уникнути урядових обмежень, цієї весни фермери мусять застосовувати інгібітори уреази у разі використання сечовини в будь-якому вигляді.

Зазначається, що в Англії як рідкі добрива, так і тверді, сипучі, бленди та суміші з вмістом сечовини понад 1 %, що застосовуються в будь-який час із 1 квітня по 15 січня кожного року, мають використовувати ефективний захист для зменшення викидів аміаку.

Джо Гілбертсон (Jo Gilbertson), очільниця відділу добрив Конфедерації аграрної промисловості (AIC), сказала, що уряд може спробувати ще більше обмежити використання карбаміду за допомогою жорсткого регулювання, що зумовлено необхідністю скорочення викидів аміаку.

Читати також: Ознаки неякісних гранульованих добрив пояснили фахівці

«Підписана минулого року колективна угода галузі з урядом про використання інгібіторів далась важко, але таким чином вдалося уникнути цілком реальної загрози повної заборони добрив на основі карбаміду. Тому дуже важливо, щоб уся сільськогосподарська галузь зберігала свою чітку прихильність підтримувати цю домовленість перед постійною загрозою заборони», заявила вона.

Рідке добриво, що містить сечовину, без інгібіторів можна застосовувати лише з 1 квітня до останнього внесення восени. Та й то лише в тому випадку, якщо обґрунтування необхідності його внесення надано фахівцем самої ферми, який отримав кваліфікацію від FACTS (Fertiliser Advisers Certification and Training Scheme) або рекомендації щодо культури були надані консультантом від FACTS і дотримані.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com

Читати також: Врожайність соняшника 3 т/га без добрив і в посушливих умовах — аграрій поділився досвідом