24 січня 2024, 13:40, Урожай

Зимові жнива кукурудзи в Агротрейд продовжуються, урожайність перевищує планову на 31%

Про це повідомляється на сторінці компанії в мережі Facebook.

Зазначається, що техніка компанії наразі працює на полях Чернігівщини, де агрономи намолочують майже 12 т/га. Загалом врожай вже зібрано з 73% посівних площ. А результати жнив значно перевищують планові показники — більш ніж 131%.

«Високу врожайність та гарну якість зерна забезпечили правильний добір гібридів, ефективна система живлення кукурудзи та вдалий інсектицидний захист. Гібриди перед промисловим посівом попередньо тестуються на демо-дослідних полях Центрів випробувань компанії. Це дає нам змогу використовувати ті, що мають найбільший потенціал урожайності», — розповідає директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

Як зазначено у повідомленні, торік у компанії під кукурудзу виділили понад 8,3 тис. га на Чернігівщині, Сумщині та Харківщині. Жнива культури вже повністю завершені на Харківщині. А найвища врожайність — понад 14 т/га, поки на прикордонні Сумщини, де працівникам доводиться працювати попри регулярні ворожі обстріли.

Варто зазначити, що за даними Мінагрополітики, станом на 18.01.2024 в Україні зібрано 28432,2 тис. т кукурудзи. Жнива культури досі не припиняються, за останній тиждень аграрії намолотили 64,7 тис. т зернової.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com

Читати по темі: Скільки б коштував світовий рекорд урожайності кукурудзи в Україні 39,16 т/га: рахуємо добрива