19 січня 2024, 12:23, Техніка

Як компактор SWIFTER упорався з великою кількістю бур’янів — показав експеримент на Одещині

Про це повідомляє пресслужба BEDNAR.

Зазначається, що експеримент проводили на спеціально підготовленому полі, яке майже рік не обробляли та яке щільно заросло бур’яном, щоб зробити максимально важкі умови для обробітку ґрунту. Ситуацію ускладнили також погодні умови. Під час посівної озимих у 2023 році в регіоні тривалий період ішли дощі, в поля неможливо було зайти, тож бур’яни ще більше розрослись на необробленому полі.

«Ще в лютому на конференції «Агрокосмонавти» ми домовились з компанією BEDNAR, що вони нам продемонструють свій передпосівний компактор. Представники BEDNAR попросили залишити найскладнішу площу, щоб вони змогли показати якість роботи свого агрегата. Я думаю, що ми навіть перестаралися. Ми нічого на тому полі не робили, тільки була зроблена оранка ще в серпні попереднього року. Тобто поле не оброблялося майже рік і предметно заросло бур’яном. Я вважаю, це наглядний приклад того, як цей агрегат може себе показати і чи дійсно він актуальний. І відверто кажучи ми були здивовані результатом роботи», — каже Вадим Стоцький, заступник директора науково-виробничого підприємства «Агро-Ритм».

Читати також: Агроном розповів про переваги застосування глибокорозпушувача TERRALAND PROFI для осіннього обробітку ґрунту

Як зазначається, один з головних напрямів «Агро-Ритм» — вирощування насіння, тому для компанії дуже важливо виконувати технологічні операції якісно та оперативно в обмежені строки.

«Ми привезли на це поле наш передпосівний компактор SWIFTER SO8000F, щоб довести те, про що ми якраз розповідаємо на конференціях нашим аграріям. Погода внесла свої корективи і ми працювали в екстремальних умовах. Але розуміємо можливості нашого компактора працювати по різних фонах у різних ситуаціях. Завдяки тому, що наш компактор багатофункціональний, високопродуктивний та має низку вдалих конструктивних рішень, ми показали на полі гарний результат та приємно здивували відвідувачів демонстрації», — прокоментував Володимир Олексієнко, бренд менеджер BEDNAR Україна.

Вадим Стоцький додав, що переживав за таке заросле бур’янами поле, але з компактором від BEDNAR таки впорались.

«Ми можемо подивитися на результат роботи: гарне закриття вологи, бур’яни підрізані, підготовлене посівне ложе, тобто поле готове до посіву за одну операцію. Агрегат виконує 7 операцій за один прохід», — резюмував він.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com