17 січня 2024, 15:00, Україна

Аналітики прогнозують підвищення цін на кукурудзу до $160-165 за тонну

Про це йшлося під час щотижневого брифінгу, організованого аналітичним центром сільгоспкооперативу «ПУСК», створеного у рамках ВАР.

Передумов для зменшення ціни на кукурудзу не було. Навпаки, прогноз споживання цієї культури у світі суттєво зріс: з 900 млн тонн до 1,2 млрд тонн. Разом з тим, запаси кукурудзи у світі та загальний врожай залишаться у межах попередніх прогнозів. Як зазначається, на лютий вже законтрактовано 2,3 млн тонн кукурудзи.

«Починаючи з березня на ринок вийде аргентинська кукурудза, що мало б зменшити вартість цієї культури на ринку, але через проблеми у Червоному морі зросла вартість морських перевезень і це нівелює вплив аргентинської кукурудзи на глобальний ринок», — пояснили аналітики.

Згідно з їх даними, наразі ціни на кукурудзу «просіли» через наповненість заводів і трейдери намагаються знизити закупівельні ціни. Але аналітики прогнозують, що на початку наступного тижня ціни почнуть зростати.

«Вже 19 січня у порту Одеси ціни на кукурудзу прогнозуються на рівні $158-164 за тонну, а 26 січня очікується $160-165 за тонну», — йдеться у повідомленні.

Олена Басанець, SuperAgronom.com