8 січня 2024, 10:30, Техніка

Аграрій розповів про досвід роботи з імпортною і вітчизняною технікою

Про це йдеться в матеріалі на Kurkul.com«Вадим Свєтлов: Купувати ХТЗ вигідно, якщо ти сам його ремонтуєш».

«Вітчизняна техніка та імпортна — це ж як небо і земля. Ми маємо трактор New Holland і вітчизняний ХТЗ. Скажу відверто, це різна техніка, різна швидкість. Відсотків на 20 за добу вони працюють по-різному. New Holland працює надійно, практично. І можна на 100% бути впевненим, що він відпрацює потрібний обсяг роботи без проблем. А щодо ХТЗ, то це нескінченна морока — ти постійно думаєш про те, що в нього вийде з ладу, в будь-який момент», — каже Вадим Свєтлов, керівник фермерського господарства «Свєтлова».

Свєтлов зауважив, що кваліфікація трактористів на вітчизняних тракторах повинна бути висока, вони мають повсякчас бути готовими до ремонтів в полі.

«А от на New Holland тракторист просто має бути гарним водієм. До речі, я пробував тракториста з досвідом роботи на вітчизняних тракторах, садити на сучасну техніку, він зовсім не справляється —  каже: «Я нічого не розумію в цих кнопках і що там натискати». Дуже важко адаптувати людину з віком, кому навіть за 50. А молоді хлопці, від 20 до 40 років, дуже швидко вчаться, адаптуються», — зазначив він.

Нагадаємо, фермерське господарство «Свєтлова» з Сумщини отримало вищі врожаї після оснащення трактора Lovol автопілотом. Мінімальний набір інструментів, в який пішли у господарстві, щоб знизити собівартість виробництва: автопілот, картографування полів, диференційоване внесення.

Олена Басанець, SuperAgronom.com