27 грудня 2023, 10:40, Технології

Фахівці дали поради як використовувати дисплеї Trimble

За словами Тараса Пилипаки, менеджера з продажу ТОВ «Трімбл Україна», дисплеї відрізняються лише функціональним наповненням.​

«Ми підбираємо клієнтам дисплеї з тим функціоналом, який їм потрібен. Щоб вони не переплачували кошти за той функціонал, яким ніколи не будуть користуватися. Наприклад, в господарство потрібний маленький дисплей, який дає можливість підключити будь-яке ISOBUS сумісне причіпне знаряддя? Будь ласка, обирайте GFX-350. Потрібен великий дисплей з можливістю керування до 6 каналів внесення та контроль до 255 секцій? Тоді вам підійде GFX-1260», — каже він. 

Закупити дисплеї для паралельного водіння — це половина справи. А чи легко механізатору розібратися у програмному забезпеченні?

Андрій Тарасюк, менеджер по продукту «АБА «Астра» пояснює, що дисплеї працюють на базі Android та мають інтуїтивно зрозуміле програмне забезпечення Precision IQ.

Він також додає, що сервісні інженери «АБА «Астра» обов’язково проводять для механізаторів навчання по роботі з дисплеями Trimble. Показують, як додавати нові агрегати, як виконувати задачі, керувати підписками сигналів корекції тощо.

«Також ми рекомендуємо своїм клієнтам встановлювати додаток TeamViewer QuickSupport, який допомагає керувати пристроєм віддалено. Коли на дисплеї висвічується помилка і механізатор не може її самостійно усунути, то він у цьому додатку дає доступ нашому сервісному інженеру. Той віддалено зі свого робочого комп’ютера бачить помилку і пояснює механізатору, що саме треба зробити», —  зазначає Андрій Тарасюк

У цій ситуації виграють обидві сторони: дилер розвантажує своїх сервісних інженерів, а аграрій не платить додаткові кошти за їх виїзд у своє господарство.

Андрій Тарасюк також звертає увагу на те, дисплеї оснащені функцією AutoSync, яка дозволяє автоматично синхронізувати всі навігаційні лінії, назви полів, межі, матеріали, агрегати, трактори та інформацію про оператора на всіх підключених пристроях. І ця інформація нікуди не видаляється. Тож коли починається сезон польових робіт, механізатору достатньо включити монітор, обрати агрегат і в нього автоматично підтягнеться задача, яку він повинен виконати.

Більше про те, як працювати з навігаційним обладнанням Trimble, можна буде дізнатися на семінарі 16-18 січня, який компанія планує провести разом «АБА «Астра» у Вінниці. А зареєструватися на семінар можна за посиланням.