18 грудня 2023, 12:28, Техніка

Агроном розповів про переваги застосування глибокорозпушувача TERRALAND PROFI для осіннього обробітку ґрунту

Про це повідомляє пресслужба BEDNAR.

На одному з полів ПСП «Діар» після збирання соняшнику були подрібнені стебла рублячими котками і після цього провели рихлення ґрунту глибокорозпушувачем TERRALAND TN 4000 D9R PROFI. Наступником після соняшнику буде посіяна кукурудза на зерно.

«Обробляємо ґрунт на глибину 45 см. Виходить гарно. Як ми бачимо, на поверхні залишається лише невелика кількість рослинних решток. Що мені подобається в цьому глибокорозпушувачі — який фон залишається після нього. Поверхня поля добре подрібнена та вирівняна. Після цієї операції ми плануємо навесні лише закриття вологи і все — далі сівба. Тобто ніякої додаткової культивації після цього глибокорозпушувача вже не будемо робити», — розповідає Максим Якубович, агроном господарства.

До цього тут не було опадів протягом 2 місяців і ґрунт сухий. Завдяки невеликим опадам напередодні поверхня ґрунту дещо наситилась вологою, але глибше ґрунт залишається сухим.

«Також TERRALAND TN 4000 D9R PROFI ми працювали після ріпаку. Зібрали ріпак, обробили поле цим глибокорозпушувачем і далі сіяли озимий ячмінь. Земля була тверда, але агрегат міцний. Він у нас напрацював десь близько 1000 га, але ще абсолютно нічого не міняли», — каже агроном.

Як зазначається, за 10-годинний день TERRALAND обробляє приблизно 35-37 га. 4-метровий TERRALAND TN 4000 D9R PROFI працює з трактором John Deere потужністю 410 к.с. з середньою витратою палива 15 л/га.

«Задні диски багато чого роблять. Якщо є падалиця, то вони її подрібнять та перемішають. Після цього агрегата вже не треба дисками працювати. Диски вирівнюють поверхню, розбивають грудку. На цьому полі сухо і ми бачимо, що все ж є певні нерівності після лап. А на тому полі після ріпаку на той час було більше вологи, то там взагалі ідеально рівно було після TERRALAND», — резюмував Максим Якубович.

Глибокорозпушувач TERRALAND TN 4000 D9R PROFI був поставлений в господарство офіційним дилером BEDNAR компанією Titan Machinery Ukraine.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com (Агроновини)

Читати також: Лінійку дискових агрегатів з різною робочою шириною презентує BEDNAR