15 грудня 2023, 12:00, ЗЗР

Конкуренція серед виробників ЗЗР на українському ринку збільшилась

Про це розповіла Олена Заєцьдиректорка департаменту продажів «Хімагромаркетинг» в матеріалі на Latifundist.com «Хімагромаркетинг про розумний підхід до економії на агрохімії та насінні».

«З оптимізацією витрат на захисті рослин треба бути особливо обережними. Це питання індивідуальне. За потреби кожен фермер може звернутися до нас, ми проведемо моніторинг, сплануємо сівозміну та технологічну карту по розумному вирощуванню культур. Бо всі ми розуміємо, що «не обґрунтована» економія призведе до зниження врожайності, як мінімум вдвічі, а тоді думай чому так і в чому похибка», — каже вона.

А от найбільше економили в цьому році аграрії на регуляторах росту та мікродобривах. Зі спостережень працівників «Хімагромаркетинг», більшість з них шукали монопрепарати, які містять один мікроелемент, в якому була явна нестача у рослини для точкового застосування.

Однак Олена Заєць зауважує, що за звичайних умов на таке мало хто пішов би, бо ціна моно- практично однакова із комплексними препаратами та й профілактика завжди краще й дешевше: «Але, на жаль, фермер має робити жорсткий вибір».

Також українські аграрії хоч і повільно, але впевнено переходять на біопрепарати, каже директорка департаменту продажів «Хімагромаркетинг».

За спостереженнями працівників компанії, у попередні 3-5 роки перевага надавалася біоінокулянтам, зараз — біофунгіцидам. До речі, за міжнародними аналітичними даними, до 2025 року прогнозується  збільшення світової частки біопрепаратів на 10%.

Олена Басанець, SuperAgronom.com