7 грудня 2016, 15:06, Урожай

Волинь завдячує своїм високим урожаєм досягненням сучасної селекції

Таку думку висловив у своїй доповіді, присвяченій підсумкам аграрного сезону в області, Юрій Горбенко, директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Зокрема він відзначив, з 2005 року тут почали вперше вирощувати сою, а також значно розширили посіви соняшнику. Останній показує тут досить високу врожайність — 30,5 ц/га у 2016 році, що є другим результатом по Україні.

Традиційно багато в області збирають жита та вівса. За урожаєм останнього волиняни значно випередили інші регіони, а за збором жита посіли друге місце, незначно поступившись Чернігівщині.

Юрій Горбенко наголосив на важливості розвитку насінництва в регіоні, адже якісне насіння — запорука високих результатів. В області вже працюють два насіннєві заводи, проте в планах значне розширення можливостей насінництва. За словами очільника департаменту АПР, області потрібне прискорення впровадження у виробництво нових сортів, проведення сортооновлення та сортозаміни, запровадження наукового супроводу виробництва добазового і базового насіння та системи реалізації сертифікованого насіння.