4 грудня 2023, 13:28, Техніка

В мережі з'явилися подробиці про шосте покоління найпотужніших тракторів Valtra S-серії

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Модель Valtra S416, зокрема, була представлена в листопаді на Agritechnica 2023. Загалом же моделі представлені у варіантах потужностей від 280 до 420 к.с. і є найбільшими та найпотужнішими тракторами фінського виробника.  

«Завдяки оновленому двигуну і трансмісії 6 покоління машин буде більш економічним в порівнянні з попередніми нашими тракторами (які рахуються також дуже економічними) — очікуємо економію в межах 3-5%. Процес згоряння у двигуні буде відбуватись з меншими температурами й відповідно не потрібно буде великих потреб в охолодженні, він буде більш «еластичним» і з дуже великим крутним моментом, який машина видаватиме на дуже низьких обертах — в межах 1200», — розповів Олексій Кутін, керівник відділу продажу в регіонах Східної та Центральної Європи.

Він виділив 3 найважливіші аспекти 6 покоління тракторів Valtra: 1 — серце машини, а саме оновлений двигун, 2 — посилена та покращена безступенева трансмісія, 3 — кабіна нового спортивного дизайну із підлокітником Valtra SmartTouch, який дозволяє налаштувати машину на інтуїтивно зрозумілому рівні.

«Цей трактор може працювати з усіма можливими технологічними опціями та функціями, які ми можемо собі уявити — навіть до автоматичного розвороту в кінці смуги. Оператор просто за допомогою Valtra SmartTouch налаштовує трактор, після чого він працює повністю автоматично», — додав Олексій Кутін.

Виробництво 6 покоління тракторів для європейського ринку (з нормами Stage V) планують розпочати в травні 2024 р., а для Східної Європи в тому числі України сільгоспмашини з нормами Tier 3 виготовлятимуться в 3 кварталі цього ж року.

Нагадаємо, Massey Ferguson презентував найпотужніші трактори серії 9S на Agritechnica 2023.