1 грудня 2023, 15:00, Техніка

Ринок вживаної сільгосптехніки поступово відновлюється, аграрії купують техніку

Про це розповів керівник відділу виробництва та продажу навісного обладнання A.TOM Віктор Лучок в матеріалі «Як обрати навісне обладнання для господарства: поради експерта» на Traktorist.ua.

«Ринок таких машин завжди був і буде — на кожен товар є свій купець. Дійсно, перші місяці після повномасштабного вторгнення було досить складно з продажами, наприклад, вживаних навантажувачів та екскаваторів. Однак потім люди зрозуміли, що не можуть зупинятися і зупиняти економіку України — і попит знову активно зростав. На сьогодні продажі досить високі, тому що аграрії (і не тільки вони) зараз розуміють, що без техніки обійтися не можна», — каже Віктор Лучок, керівник відділу виробництва та продажу навісного обладнання A.TOM.

Також через те, що зараз мінеральні добрива надзвичайно дорогі, українські аграрії все більше цікавляться технікою для компостування.

«Колись таке було бачення у наших сільгоспвиробників: «Куди подіти гній?». Вони його просто викидали — привіз, викинув на поле і все. Раніше аграрії ніколи не рахували нічого, у них просто задача була — утилізувати гній, а зараз у них задача — зробити якісне добриво», — зазначив Віктор Лучок.

Як зауважив Лучок, фермери побачили у компостуванні перевагу, підгледіли, наприклад, у своїх сусідів, які таку техніку купили рік чи два тому. Сарафанне радіо дуже добре працює і зараз ставлення фермерів зовсім інше.

Олена Басанець, SuperAgronom.com