28 листопада 2023, 09:05, Добрива

Аграрії повертаються до повноцінного агрономічного циклу — Чернявський

Про це йдеться у матеріалі «Анатолій Чернявський: Аграрії минулого року «наїлися» дешевих добрив. Тепер повертаються до нашої продукції» на Latifundist.com.

«Зараз ми спостерігаємо таку тенденцію: ті, хто в минулому році перейшов на більш дешеві добрива, повертаються до нашого продукту, тому що він їх влаштовує. Вони розуміють, що економія, якої вони досягли на вартості добрив, і розмір додаткового прибутку, який вони не отримали через економію на якісних добривах — це неспівставні речі. Як розповів мені представник одного з наших партнерів-холдингів, завдяки придбанню більш дешевих аналогів компанія в минулому сезоні витратила на $400 тис. менше, ніж раніше. Великі гроші. Але на таку врожайність, як з нашими добривами, вона не вийшла. Недоотриманий прибуток, за розрахунками, становив $2,4-2,5 млн. Мінусуємо $400 тис. зекономлених коштів. Все одно вражаюча картина — мінус $2 млн прибутку», — зазначив Анатолій Чернявський, співвласник і керівник НВК «Квадрат».

За його словами, це дуже проста й наочна арифметика, яка зрозуміла кожному аграрію. Тому агровиробники, які рахують, повертаються до повноцінного агрономічного циклу. 

Нагадаємо, що попри загальне скорочення внесення добрив в Україні, компанія НВК «Квадрат» розширює своє виробництво, відкривши на Вінниччині новий завод, на якому вироблятиме преміальні рідкі стартові добрива Квантум Діафан ACTion та лінійку добрив для позакореневого живлення TM Quantum.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com

Читати також: Фахівці розповіли про технології внесення рідких стартових добрив та їх переваги