24 листопада 2023, 13:30, Техніка

Pöttinger представив нову штригельну борону TineCare V12200 на Agritechnica 2023

Про це в ексклюзивному коментарі Traktorist.ua повідомив керівник відділу продажу техніки Pöttinger в Центральному регіоні України Антон Петренко.

«TineCare V забирає у фазі білої нитки до 90% бур'яну, що дає нам змогу унеможливити подальше його зростання. Крім того, після проходження агрегата разом з повітрям потрапляє азот до коренів рослин і вони прогресують у своєму рості. Також, що не менш важливо, аграрії мають змогу зекономити кошти на азотних добривах та гербіцидах», — розповів Антон Петренко, керівник відділу продажу техніки Pöttinger в Центральному регіоні України

TineCare V12200 має робочу ширину 12,2 м та може працювати з тракторами від 100 к.с. Щодо транспортної ширини та висоти — вони становлять по 3 м, що відповідає стандартам ЄС і України відповідно. Вага новинки — 2200 кг. Модель TineCare V12200 на сьогодні є найбільшою в лінійці виробника.

Петренко наголосив, що кожна секція борони має свою тягу зі спружиною, яка дає однаковий сталий тиск на кожен робочий орган.

«Якби секція йшла в плаваючому режимі й без спружини, то через те, що поля не рівні  — десь там де горбок, тиск на ґрунт був більший, а де ямка — менший. В нас сталий тиск і відповідно однакова робота по всій ширині захвату агрегата. Тому бороною можна сміливо проводити «сліпе» бронювання, тобто коли ми ще не отримали сходів, але вже насіння є в ґрунті. Також TineCare V можна працювати і вже по вирощеному соняшнику до 40 см», — додав він.

Нагадаємо, Pöttinger представив на Agritechnica 2023 нову модель просапного культиватора FlexCare V, який призначений для знищення бур’янів механічним способом.

Олена Басанець, SuperAgronom.com