23 листопада 2023, 10:30, Техніка

Claas розповіли подробиці про Xerion 12.650 Terra Trac, який став Трактором року 2024

Подробицями про машину поділився продукт-менеджер «Клаас Україна» Юрій Філатов, пише Traktorist.ua.

«Дизайн трактора дійсно крутий, але не менш крута «начинка», тобто технічні рішення, які тут застосовуються і основні вузли цієї машини. На машині встановлений двигун Mercedes-Benz об'ємом 15,6 л економічний і потужний. Всього буде 3 варіанти потужності в цій моделі 550, 600 і 650 к.с. Трактор буде доступний як в колісному варіанті, так і на гусеничному ходу», — розповів Юрій Філатов, продукт-менеджер «Клаас Україна»

Він зауважив, що у випадку колісного варіанту цікавою є концепція управління колесами, яку пропонує Claas. Зокрема, можливо повертати одразу всі 4 колеса. Цільна рама машини забезпечує міцність і позитивно впливає на тягові характеристики. Безступенева автоматична трансмісія Cmatic має високий ККД і механічну передачу потужності, що також поліпшує тягові характеристики та забезпечує економію пального.

Крім того, за словами Філатова, машина відзначається комфортом, зокрема, трактор оснащений підвіскою кабіни. Моделі на гусеничному ході мають підвіску системи гусеничного приводу, що дозволяє копіювати поверхню поля. 

Зі слів Юрія Філатова, аграрії різних країн цікавляться моделлю і попит на Xerion 12.650 Terra Trac зараз перевищує виробничі можливості. В Україні Xerion 12.650 Terra Trac з’явиться з 2025 р.

Олена Басанець, SuperAgronom.com