22 листопада 2023, 15:00, Техніка

Український виробник MaxiMarin представив нову машину для внесення рідких добрив на Agritechnica 2023

Про це в коментарі Traktorist.ua директор компанії MaxiMarin Панченко Сергій.

Панченко зауважив, що технологія Cultan полягає у дозованому та точковому внесенні КАС, РКД та інших рідких добрив у ґрунт на фіксовану глибину 6-7 см. Завдяки цьому рослина одразу має необхідний запас добрив, незалежно від опадів. 

Також, за словами Сергія Панченко, ця технологія дозволяє витримувати рівномірність дозування по всій площі внесення, на відміну від розкидачів та обприскувачів, на які впливає швидкість вітру.

«Фактично кожна наша машина є інноваційною. Якщо говорити про машину для внесення рідких добрив за технологією Cultan, то вона виготовлена повністю з нержавіючої сталі, що дуже важливо в роботі з їдкими речовинами, такими, як, скажімо, КАС або ж сульфат амонію», — сказав він.

Як додав Панченко, компанія наразі експортує свою техніку у 13 країн Європейського Союзу та завдяки виставці Agritechnica планують розширити коло клієнтів.

«На виставці є багато аграріїв, які цікавляться нашими машинами. Звісно, найбільше з Німеччини, тому що німецьких відвідувачів тут більша частина. Також підходять фермери зі Швейцарії, Австрії, Італії, Данії, Швеції, Угорщини та Румунії — фактично більшість країн ЄС мають зацікавлення до нашої техніки. Своєю участю у цій агровиставці ми хочемо показати, що в Україні можна виготовляти якісну техніку й не гірше за будь-яку європейську компанію, а також те, що в нашій країні є дуже потужна інженерна думка і потужні виробники», — зазначив Сергій Панченко.

Олена Басанець, SuperAgronom.com