21 листопада 2023, 15:25, Техніка

Попит на техніку для компостування збільшився на 200% — думка

Таку думку висловив Віктор Лучок, керівник відділу виробництва та продажу навісного обладнання A.TOM, у матеріалі «Як обрати навісне обладнання для господарства: поради експерта» на Traktorist.ua.

«Колись таке було бачення у наших сільгоспвиробників: «Куди подіти гній?». Вони його просто викидали — привіз, викинув на поле і все. Раніше аграрії ніколи не рахували нічого, у них просто задача була — утилізувати гній, а зараз у них задача — зробити якісне добриво», —  зазначив експерт.

За його словами, фермери побачили перевагу у виготовленні компосту самотужки, підгледіли, наприклад, у своїх сусідів, які купили спеціальні перетрушувачі компосту рік чи два тому.

«Наразі популярність техніки для компостування збільшилась на рекордні 200%. Якщо ми у 2021 р. змогли виготовити й реалізувати 18 перетрушувачів, то цього року вже зробили близько 30. Зараз багато є в роботі, і ще дуже багато замовлень. Я думаю, цьогоріч буде не менше ніж 40 одиниць», каже Віктор Лучок.

І додає, що наразі компанія A.TOM — єдиний виробник обладнання для компостування на українському ринку. Цього року виготовили новинку — перетрушувач компосту моделі 5300 робочою шириною 5,3 м. Зараз агрегат вже успішно працює у провідному господарстві України. Це досить вдала модель, яка має низку переваг. Вже є замовлення на декілька таких перетрушувачів.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com

Читати також: Перетрушувач компосту вітчизняного виробництва презентовано на виставці у Вінниці