20 листопада 2023, 10:30, Техніка

New Holland представив на Agritechnica 2023 новий метановий трактор

Про це в ексклюзивному коментарі Traktorist.ua повідомив менеджер з виробництва двигунів на альтернативних видах палива компанії New Holland Ніколас Морель.

Як зазначив Морель, T7 Methane Power LNG спирається на спадщину серійної моделі T6 Methane Power, що працює на стисненому природному газі, але нова модель більш ніж вдвічі перевищує показники автономності існуючих машин New Holland, які використовують метан у якості пального та має потужність двигуна 270 к.с.

«Ми продавали T6 Methane Power потужністю 155 к.с. переважно великим фермерам, які мають біометанові заводи, але більшість з них нам казали: «Конструкція замала, у нас великі причепи, знаряддя та багато їздимо по дорогах — нам потрібен більший трактор». Тому ми створили машину потужністю 270 к.с., що працює на біопаливі з тією ж геометрією, але з більшим комфортом та потужністю, що відповідає потребам фермерів, які виробляють біогаз. Ми очікуємо, що машина буде дуже успішною і покращить експлуатаційні витрати фермерів, тому що вони будуть виробляти власне паливо, а отже, заощаджуватимуть кошти», — розповів Ніколас Морель,  менеджер з виробництва двигунів на альтернативних видах палива компанії New Holland

Представник New Holland зауважив, що основні покупці нової моделі — фермери з біометановими заводами, але в компанії також розраховують продавати їх і підрядникам, які надають послуги для цих фермерів, а також відвантажуватимуть на замовлення муніципалітетів.

«У мене є приклад, де я бачу, що це може бути трактор, який, наприклад, буде косити траву вздовж доріг, збирати її в контейнер і використовувати для переробки на біометанових заводах. Тобто наш трактор буде збирати біомасу для виробництва власного палива, таким чином, це замкнутий цикл», каже Ніколас Морель.

Нагадаємо, New Holland презентував на міжнародній виставці Agritechnica 2023 новий повністю електричний трактор моделі T4 Electric Power.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com