18 листопада 2023, 12:00, Техніка

Pöttinger представив на Agritechnica 2023 новий просапний культиватор

Про це повідомив керівник відділу продажу техніки Pöttinger в Центральному регіоні України Антон Петренко, пише Traktorist.ua.

Лінійка машин FlexCare V складається з трьох моделей: FlexCare V 4700 (робоча 4,7 м) FlexCare V 6200 (робоча 6,2 м) та FlexCare V 9200 (робоча 9,2 м). Машини можуть працювати з тракторами потужністю 80, 110 і 150 к.с. відповідно.

«FlexCare — культиватор для органічного вирощування. Він особливий тим, що керується камерою, тобто ця система допомагає управляти культиватором — механізатор тільки відповідає за те, щоб трактор працював в полі рівномірно по рядах, а далі FlexCare вже сам рівняє. Раніше трактористу також потрібно було вести і культиватор, а це знижує продуктивність і унеможливлює роботу вночі. З нашою машиною можна працювати вночі, а ще й вдвічі, а деколи і втричі швидше», — розповів Антон Петренко.

Він зауважив, що одна із фішок FlexCare — швидка зміна міжряддя, яка триває до 20 хв.

«Наприклад ви до обіду працюєте по цукровому буряку з міжряддям 45 см, після обіду вам потрібно обробляти кукурудзу — за 20 хв ви змінюєте міжряддя з 45 на 70 см. Кратність зміни — 5 см, і ширина міжрядь може змінюватись від 25 см і до 1,60 м. Важливо ще й те, що просапний культиватор працює не тільки в міжрядді, а й знищує бур’яни в ряду», — додав керівник відділу продажу техніки Pöttinger в Центральному регіоні України.

Також він уточнив, що попри те, що це новинка, один агрегат лінійки FlexCare V вже успішно знищує бур'яни на Черкащині.

Олена Басанець, SuperAgronom.com