17 листопада 2023, 12:00, Техніка

New Holland презентував на Agritechnica 2023 електричний трактор T4 Electric Power

Про це в ексклюзивному коментарі Traktorist.ua повідомив менеджер з маркетингу продукції New Holland T4 Electric Power в регіоні EMEA Росс Макдональд.

Електромашина оснащена повністю електричним приводом, акумуляторною батареєю та силовою установкою, яка розвиває пропорційну потужність до 120 к.с. з крутним моментом до 440 Нм.

«T4 Electric Power — це єдина така машина в Європі і це перший її показ тут. Електротрактор побудований на базі нашої дизельної моделі New Holland T4.75. Простіше кажучи, ми зняли двигун, вихлопну систему і все, що пов'язано з двигуном та замінили на акумуляторні модулі й електродвигуни, які приводять машину в рух», — розповів Росс Макдональд, менеджер з маркетингу продукції New Holland T4 Electric Power в регіоні EMEA.

Макдональд наголосив, що електромашина на одному заряді може відпрацювати в полі на важких роботах близько 4 год, але компанія New Holland в перші кілька років розраховує на клієнтську базу міст і муніципалітетів, тому що на дизельні трактори, які, наприклад, косять в громадських парках, чинять великий тиск, щоб вони були більш екологічнішими.

«Збоку, як видно на тракторі у нас є кілька портів для живлення. Вони призначені для експортованої електроенергії, наприклад, якщо ви знаходитесь десь далеко від електромережі й вам потрібно підзарядитись, то можна використати генератор від зварювального апарату, шліфувальної машини або чогось іншого», — сказав він.

Росс Макдональд повідомив, що New Holland до кінця року проведе декілька показів новинки у Європі, а потім з другої половини 2024 р. запустить машину в серію і європейські дилери зможуть продавати електротрактори, але спочатку в обмеженій кількості.

Олена Басанець, SuperAgronom.com