10 серпня 2017, 11:00, Насіння

На Вінниччині створять координаційний центр впровадження перспективних сортів насіння вітчизняної селекції

9 серпня, у місті Калинівка на Вінниччині пройшов День поля на тему: «Сортові ресурси та технології вирощування круп’яних, олійних культур та картоплі вітчизняної селекції», повідомляє Вінницька ОДА.

На заході були представлені сучасні вітчизняні сорти сої, гречки, проса, кукурудзи та картоплі. Демонстраційні посіви, показують високу врожайність та результативність вітчизняного насіння, що на думку фахівців є підставою для серйозної підтримки вітчизняної селекції та співпраці науковців та сільгоспвиробників.

Микола Ткачук, директор Департаменту АПР області відмітив, що особливу увагу слід надавати збільшенню посівних площ зернобобової групи, яка є найкращим попередником для озимих культур та кормовою базою для тваринництва Вінниччини.

«Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів й надалі працюватиме над збільшенням валового виробництва зерна, круп’яних культур та впровадження якісних сортів картоплі Інституту картоплярства НААН України», — запевнив посадовець.

За результатами обговорень прийнято спільне рішення: створити на базі Дослідного господарства «Артеміда» координаційний центр впровадження інноваційних перспективних сортів вітчизняної селекції.