15 листопада 2023, 09:00, Техніка

Amazone представила 2 новинки для українського ринку на AgriTechnica2023

Зокрема, самохідний обприскувач Pantera 7004. Модель вирізняється великим об'ємом бака і шасі нової конструкції. У ній є багато інновацій — від кабіни до двигуна й ходової частини. Йдеться, наприклад, про вирівнювання кабіни для комфорту оператора під час робіт на схилах.

«На нерівному рельєфі машина зазвичай працює під кутом, і оператор також перебуває у «похилому стані». За тривалої роботи в такому положенні це може позначитись на його здоров’ї та працездатності. Pantera 7004 сконструйована так, що кабіна завжди тримається горизонтально, незалежно від положення коліс. Досягнуто це завдяки конструкції амортизаторів, кожне кільце яких чіпляється окремо, а наявні по всій машині датчики передають відповідну інформацію на центральний комп’ютер і він автоматично вирівнює кабіну», — розповів SuperAgronom.com Йенс Мейснер, менеджер з експорту Amazone.

Ще одна новинка — причіпна культиваторна 9-метрова сівалка Cirrus 9004-2С Grand. Як зазначив представник Amazone, наступного року компанія вже домовилась із кількома господарствами про «обкатування» агрегата на теренах України. Щоб отримати незалежну оцінку і врахувати її в адаптуванні до вітчизняного ринку.

Ця машина характеризується точною, гнучкою та ефективною роботою. Легко адаптується до різних концепцій управління полем.

У стандартній комплектації Cirrus 9004-2C Grand оснащена двокамерним бункером, який розділений у співвідношенні 60:40. Загальний об'єм бункера, який оптимізований для біг-бегів і має достатню надлишкову місткість, становить 5 750 л. Надлишкова місткість означає, що його можна заповнювати в будь-який зручний час.

Матеріали (насіння, добрива, ЗЗР), дозовані з обох камер бункера, вносяться в посівну борозну на одну глибину за допомогою однієї й тієї ж системи транспортування за один «поштовх».
Дводисковий сошник TwinTeC plus вирізняється великим діаметром дисків і тиском на сошник до 100 кг. Сошники характеризуються плавним ходом навіть на високих швидкостях руху. Поєднання профілю сошника і тиску забезпечує стабільну якість роботи і високу продуктивність агрегата.

Олена Басанець, SuperAgronom.com