13 листопада 2023, 16:41, Техніка

На AgriTechnica 2023 компанія BEDNAR презентувала 11 продуктів, зокрема сівалки

Сівалка MATADOR MO — 6-метровий агрегат, призначений для сівби за технологією strip-till. Може здійснювати різні варіанти висіву: однорядний, широкорядний, суцільний, вузький чи широкий дворядні висіви.

«Сівалка MATADOR MO призначена для сівби за strip-till технологією передусім ріпаку, але, звісно, придатна і для зернової та бобової груп. Є можливість навішувати зернову шину або ж просапну, й така універсальність досить цікава для українських аграріїв. Ми лише анонсували цю сівалку, а вже є низка перемовин щодо її придбання. Особливо це актуально зараз, коли ріпак став однією з прибуткових культур порівняно із зерновими. Тому агрегати для ефективної сівби ріпаку набуватимуть популярності», — зазначив у коментарі для SuperAgronom.com Михайло Кришко, директор в Україні та Молдові компанії «BEDNAR».

За його словами, серед особливостей сівалки MATADOR MO — гідравлічний захист передніх стійок, а також шинний коток, рознесений у два ряди. Таким чином надається більша пропускна здатність і він більш стабільно працює, ніж коли коток іде в один ряд. Крім того, в задній частині сівалки — паралелограмна шина і паралелограмні сошники й повний контроль на всі подачі. Агрегат має 3 бункера – один на 5 тис. л, а далі розподіл 2:3, а позаду виставляється ALFA DRILL 400 — для сівби ріпаку чи трав, або ж внесення мікрогранул.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com