10 листопада 2023, 10:30, Добрива

Ostchem знизив ціну на КАС до 16 тис. грн/т

Щодо КАС зміни відбулися лише 6 листопада.

Про це розповіли аналітики Barva Invest, пише Latifundist.com.

«Таким чином, ціна протрималась трохи більше, ніж два місяці. Український виробник знизив рекомендовану ціну на 1,5 тис. грн до 16 тис. грн/т, СРТ. Зниження вартості на 9% стало найменшим цієї осені порівняно з карбамідом та селітрою, ціни на які в жовтні скоротились на 17% та 13% відповідно», — йдеться у звіті аналітиків.

Одночасно у перерахунку на діючу речовину вартість КАС в лінійці OSTCHEM хоч і вища за перший продукт на 10%, однак нижча на 1% за другий. При цьому ключовою перевагою КАС залишається безкоштовна автодоставка виробником в радіусі 300 км від заводу (Черкаси або Рівне) або МСП Ніка-Тера (Миколаїв), що покриває практично всю частину північної, західної, центральної та південної частини України.

Укртрансліт не змінював ціни. КАС-32 залишилась на рівні 17,5 тис. грн/т, КАС-28 — 15 тис. грн/т на заводі.

Водночас Гросдорф також одразу з понеділка знизив ціни на свою продукцію на 500 грн і пропонує марки КАС-32, КАС-30 + 1S, КАС-26 + 4S по 15,5 тис. грн/т, 15 тис. грн/т, 12,5 тис. грн/т, FCA/EXW.

Проте аналітики зазначили, що імпорт КАС поки що не дуже цікавий через невисокий попит.

В Barva Invest прогнозують сплеск попиту після зниження цін на КАС, однак взимку активність залишатиметься сезонно невисокою. Невеликі вільні об’єми та коливання цін на газ сприятимуть підтримці цін.

Олена Басанець, SuperAgronom.com