9 серпня 2017, 11:30, Урожай

На Хмельниччині чекають на хороший урожай кукурудзи, станом посівів агрономи задоволені

SuperAgromon.com дізнавався у агрономів Хмельницької області, в якому стані знаходяться посіви кукурудзи, та яких показників урожайності чекати цьогоріч.

Головний агроном ТОВ «Лотівка-еліт», Филимон Антонюк розповідає, посівами кукурудзи у господарстві задоволений.

«Стан посівів можу охарактеризувати як відмінний! Вологи цьогоріч ми отримали достатньо, сумарно з березня місяця у нас випало 320 мм опадів. Обстеження посівів показало, що хворобами та шкідниками культура не ушкоджена. У качані 13-14 рядів, хоча урожайність ще не підраховували, думаю показники будуть не гірші, аніж минулого року, 10,6-10,7 т/га», — повідомляє головний агроном.

Микола Нарусевич, агроном ТОВ «Агрофорте» наголошує, погодні умови задовільні, урожайність очікують на рівні 11 т/га.

«Кукурудза у господарстві в хорошому стані. Розраховуємо на урожайність 11 т/га. Почабимо як буде, цьогоріч культури посіяли на 200 га більше, поля регулярно обробляємо, тому хвороб та шкідників немає, поля чисті. Погодні умови лише сприяють отриманню високих врожаїв», — розповів Микола Нарусевич.

Володимир Баран, головний агроном ТОВ «Маяк», що на Хмельниччині повідомляє, кукурудза хороша, на рахунок урожайності, прогнози робити ще рано.

«У нас в господарстві під посівами кукурудзи знаходить 450 га, з яких 400 га вирощуємо на силос. Станом посівів задоволені, шкідників немає, наразі чекаємо сприятливих погодних умов, жнива орієнтовно розпочнемо в кінці вересня. Минулого року середній показник урожайності був 11 т/га, що буде цьогоріч точно не скажу, усе залежить від погоди. Думаю 10 тонн будемо мати», — розповідає Володимир Баран.