18 жовтня 2023, 15:21, Урожай

Чипсову та насіннєву картоплю збирають в Контінентал Фармерз Груп, урожайність вища прогнозованої

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається також, що на полях «Контінентал» активно викопують важливі продовольчі культури — картоплю та цукровий буряк. Загалом цього року планують зібрати врожай цукрового буряку з 1 тис. га, а картоплі чипсових, насіннєвих і продовольчих сортів — із сумарної площі 2,1 тис. га: понад 1,4 тис. га у Львівській області та понад 720 га — у Тернопільській.

За словами керівника кластера «Картопля» Ореста Кравчука, цьогорічна врожайність картоплі в Компанії помітно перевищує прогнозовані показники.

«Незважаючи на доволі складний сезон, зокрема пізній період посадки, завдяки сприятливим погодним умовам, ефективній технології та коректній роботі агрономічної служби, ми отримуємо врожайність різних типів картоплі в середньому на 6-8 т/га вищу від прогнозованої. Зараз активно викопуємо чипсову та насіннєву картоплю. А збирання врожаю столових сортів, які є менш чуттєвими до температурних коливань, ми плануємо закінчити до кінця жовтня», — прокоментував Орест Кравчук.

Паралельно з другою хвилею жнив на полях «Контінентал Фармерз Груп» завершується сівба озимих культур під урожай 2024 року. Уже засіяли всі планові площі озимих ріпаку та ячменю, наближається до закінчення й сівба озимої пшениці.

Читати також: В Чернігівеліткартопля назвали сорти фаворити картоплі цього року