8 серпня 2017, 15:00, Урожай

Україна увійде до трійки країн-виробників гороху

Цьогорічний урожай гороху дозволить Україні увійти в трійку найбільших виробників культури, поступившись місце Канаді та Росії, повідомляє landlord.ua.

«Посівні площі під горохом на 70% більші, аніж минулого року. Звичайно через несприятливі погодні умови, урожайність трохи зменшилась, проте це не завадить Україні зібрати понад мільйон тонн гороху», — каже Олена Нероба, директор Daniel Trading SA.

Українські аграрії зберуть горох на площі 405 тис. га, це найвищий показник за останні 15 років. У 2016/17 роках, посівні площі під горохом збільшилися на 40,5%. Валовий збір гороху прогнозують на рівні 1,02 млн тонн, що на 36% перевищує минулорічні показники.

Такий показник урожаю дозволить Україні закріпитися в трійці найбільших виробників гороху.

«В наступному році за рахунок високого попиту є всі шанси стати другою країною у світі за кількістю вирощеної зернобобової культури», — додає Олена Нероба.

За оцінками Daniel Trading SA, експорт гороху складе півмільйона тонн. Український горох купує 69 країн світу, найбільше — Індія та Пакистан.

Про щоденні зміни у ході збиральної кампанії, урожайність культур та обсяги цьогорічного урожаю дізнавайтеся з інтерактивного онлайн-проекту Latifundist.com «Урожай Онлайн 2017».