30 вересня 2023, 13:28, Техніка

Уживану техніку наразі купують середні фермери, орендують — усі представники агросектору

Про це зазначив Андрій Томчук, засновник компанії «Пак-Трейд», у матеріалі «Фермери купували нову техніку щороку, а зараз — все частіше вживану — Андрій Томчук» на Kurkul.com, додавши, що компанія пропонує придбати вживану техніку або орендувати.

Щодо техніки, яка була в ужитку, то, як розповідає підприємець, у багатьох випадках більшість клієнтів не вірять, що нею користувались. Тому в компанії її називають вживано-відновленою. Асортимент поповнюють машинами з-за кордону.

«Уживану техніку ми купуємо переважно у Великій Британії, бо там і якість найкраща, і ціна приваблива. Наші партнери пропонують позиції, які можуть продати, а ми вибираємо зі списку, що купити. Ми не купуємо все підряд, а тільки те, що популярне і в хорошому стані. Крім стандартної сільгосптехніки, у нас є досвід імпорту негабаритних товарів, як от портових кранів чи палебійних установок для будівництва причалів», — зазначив підприємець.

Перетрушувач компосту вітчизняного виробництва презентовано на виставці у Вінниці

Читати

З його слів, наразі серед фермерів стабільним залишається попит на телескопічні навантажувачі та ковші для них. На популярні позиції чекати не потрібно — вони завжди є на складах компанії, а специфічні замовлення можна отримати у строк від 2 тижнів до місяця. Також у «Пак-Трейд» є послуга страхування вживаної техніки: за 10% від вартості надається гарантія на рік та сервіс без обмежень.

За словами Андрія Томчука, найбільший попит така техніка має у «середніх» фермерів, оскільки великі агрохолдинги мають змогу купити нову.

Орендують техніку всі представники агросектору — і невеликі фермери з господарствами до 1000 га, і агрохолдинги, і трейдери. Наприклад, «Пак-Трейд» надає послуги оренди обладнання для навантаження зерна в морських портах, обладнання для корчування, техніку для роботи на заліснених територіях та посівну техніку.

«Орендувати можна посівні установки, техніку для жнив, трактори, навантажувачі та багато іншого. Працює ця послуга для всіх регіонів. Просто фермеру слід порахувати, чи вигідно буде платити за її доставку. Хоча ми працювали й на Закарпатті, й за 60 км від кордону з країною-агресором», — зазначив Андрій Томчук.