1 жовтня 2023, 10:42, Урожай

Урожай цукрового буряку на Волині буде вищим — завдяки розширенню площ і сприятливим погодним умовам

Про це повідомляє Суспільне.

Зазначається, що середня врожайність цукрових буряків цього року становить 55,0 т/га, розповів Олександр Троханенко, заступник голови обласної військової адміністрації.

Підтоплені поля, стрес озимих і ставка на цукрові буряки: перебіг посівної у західних областях

Читати

Зі слів фермера Олександра Шумського, щороку цукровим буряком у його господарстві. Що в с. Коршів, засівають від 200 до 400 га. Урожай-2023, каже, хороший. Сприяла погода: і весна була багатою на опади, насіння сіяли у вологий ґрунт, а надалі липень-серпень також були дощовитими, для буряка це було ідеально.

Фермер зазначає, що за добу викопують по 30 га, і зразу вивозять на цукровий завод.

При цьому найбільшою проблемою для аграріїв під час дії воєнного стану залишається збут продукції, зауважує співвласник підприємства Віктор Шумський.

«Війна в країні, й майже припинений експорт, ціни опустилися, основні наші культури є збитковими. Хотілося б підтримки держави, та розуміємо, яка ситуація в країні. Але стараємося зменшувати собівартість продукції, яку виробляємо, і так виживаємо на цьому етапі», — каже аграрій.

Зі слів Олександра Троханенка, цього року в області збільшили на 30 % площі посівів цукрових буряків і відповідно очікують збільшення на 30% виробництва цукру.

Читати також: Збирання цукрових буряків триває: перші результати в шести областях