5 серпня 2017, 13:00, Україна

Спека перешкоджає розвитку хвороб на овочевих культурах

Дія високих температурних показників значно зменшила інтенсивність подальшого розвитку хвороб (окрім вірусних на пасльонових) овочевих культур, повідомляє Держпродспоживслужба.

Скрізь на капусті посилилась шкідливість хрестоцвітих блішок, триває відкладання яєць, відродження та живлення гусениць капустяної молі, біланів, листогризучих совок на 3-8%, у Чернівецькій області уражено до 30% рослин.

У Волинській, Львівській, Рівненській та Тернопільській  областях білокрилкою заселено 5-25% посівів капусти. Судинним і слизистим бактеріозом уражено до 5% капусти.

На плантаціях томатів, баштанних культур погодні умови сприяють розвитку та шкідливості сисних комах (попелиць, трипсів, павутинного кліща).

На пасльонових культурах до 25% рослин повсюди уражені фітофторозом, альтернаріозом 3-10%. У Закарпатській, Полтавській, Херсонській, Чернівецькій областях на томатах спостерігається верхівкова гниль, якою уражено до 9% плодів, 1-5% рослин спостерігається чорна бактеріальна плямистість та вірусні хвороби.