28 серпня 2023, 10:30, ЗЗР

Аграріям порадили дієві методи боротьби з плодожерками

Про це пише Kurkul.com.

Як зазначили фахівці агродепартаменту компанії LNZ Group, яблунева плодожерка поширена в усіх регіонах вирощування яблук та може стати серйозною загрозою для врожаю цього року. Ця гусениця активно діє протягом вегетаційного сезону та завдає значної шкоди плодам.

Яблунева плодожерка спричиняє великі збитки. Її шкодочинність може призвести до значних втрат у врожаї яблуні та груші.

Для захисту від гусениці експерти LNZ рекомендують провести обробку насаджень. Залежно від чисельності шкідника проводять одне або два обприскування інсектицидами проти кожного покоління. Першу обробку здійснюють на початку відродження гусениць яблуневої плодожерки. 

Остання обробка рекомендується під час наливу плодів. Ефективним рішенням є використання інсектициду БОМБАРДИР з активною речовиною імідаклоприду 700 г/кг.

За словами фахівців, також існує додаткова небезпека — в умовах теплої та вологої погоди, пошкоджені плоди стають вразливими перед інфекціями. Вони можуть стати джерелом розповсюдження плодової гнилі.

Для збереження врожаю та зниження ризику поширення плодової гнилі, фахівці рекомендують також використовувати фунгіциди, такі як Кітч від DEFENDА. Препарат забезпечує ефективний захист від гнильових захворювань.

Придбати засоби можна в LNZ web.